Turismen ökar och även antal hotell

Turismen ökar och även antal hotell

Enligt Sveriges Radio blomstrar turismen i Sverige och branschens omsättning ökade med 4 procent under förra året och turismen har ökat trots de senaste årens lågkonjunktur.

Förra året omsatte turismnäringen 284 miljarder kronor varav 106 miljarder kom från turismexport, vilket innebär inkomster från utländska turister som besöker Sverige.  Det är en ökning med 160 procent sedan år 2000 och det är en betydligt högre ökning än Sveriges övriga exportnäring rapporterar Tillväxtverket. En ytterligare ökning inom turismexporten är att vänta efter riksbankens senaste sänkning av räntan på 0,5 procent vilket leder till att den svenska valutan försvagas och det blir billigare för utländska turister att besöka Sverige.

Fler hotell

Inom hotellnäringen märks ökningen med att flera hotell byggs och det sätter press på priserna samtidigt som att hela hotellnäringen märker av en större efterfrågan på hotellrum, främst i storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Det blir allt viktigare för hotellen att finns på flera olika bokningskanaler och framförallt på internet. På Hotell Stockholm Central går det att läsa om den fantastiska huvudstaden och samtidigt välja i vilket område som verkar mest intressant att bo. Sedan är det bara att välja bland urvalet av hotell i området och boka sitt hotellrum direkt på www.hotellstockholmcentral.se till ett bra pris. Det är bara en av väldigt många bokningssajter som de flesta hotellen väljer att ansluta sig till för att få så full beläggning som möjligt både sommar- och vintertid då konkurrensen hårdnar i takt med att fler hotell byggs runt om i Stockholm.

Viktigt att nischa sitt hotell

Hotellsäng med det lilla extraVi minns alla dessa stadshotell som de flesta såg väldigt lika ut oavsett var man befann sig i landet. Det var små rum med enkel- eller dubbelsäng, sängbord och en lampa. I övrigt fanns det en matsal som serverade frukost och middag, men mycket mer än så fanns det vanligtvis inte. Idag har kraven på att kunna erbjuda en unik hotellupplevelse blivit högre och det märks allra mest i större städer. I och med att debatten om miljön gjort människor allt mer medveten har de allra flesta hotellen har tagit fram olika åtgärder som är bra för miljön och i vissa fall även för hotellets ekonomi, såsom att uppmana gästerna att inte byta handdukar varje dag eller väggfast tvål i duschen i stället för små förpackningar. I dag förutsätter gästerna att de flesta hotellen ska vara så miljövänliga som möjligt och efterfrågar i stället olika bekvämligheter såsom gym, spa, bar på taket, en fem stjärnig hotellrestaurang och mycket mer. Hotellets inredning ska gärna vara genomtänkt genuin alternativt väldigt trendig med unik design. Vinnarna är utländska hotellgäster som nu till en billig penning kan komma till Sverige och uppleva det senaste inom den trendiga hotellvärlden med gott samvete för vår miljö.