Skönhetsshopping i Stockholm

Stockholm är en stad med något av den bästa och framförallt största shoppingmöjligheten i Sverige. Här finns allt från de stora varuhusens bredd till de små butikerna unika utbud. Även när det gäller skönhetsprodukter och smink har staden en hel del att erbjuda.

När det gäller smink finns det ett antal klassiska inköpsställen i Stockholm där man är kända för att ha ett stort utbud av de största och mest klassiska skönhetsmärkena. Åhléns City vid Drottninggatan och Nordiska Gallerian, NK, vid Hamngatan, är två av de stora bjässarna som sällan lämnar sina besökare besvikna. Här finns nämligen de allra flesta större och mer exklusiva varumärkena när det gäller allt från smink till parfymer och andra skönhetsprodukter.

Trender inom smink och skönhet

Även skönhetsindustrin har sina trender när det gäller produkter och sätt att sminka sig på. En av de senaste trenderna som idag har hållit i sig i några år är mineralsminket, som både ger ett mer naturtroget och naturligt resultat samtidigt som produkterna är mer skonsamma mot ens hy. Mineralprodukterna har från vissa håll marknadsförts som sminket som man skulle kunna sova med utan att drabbas av en försämring. Köpa bareMinerals, som är en av de mest populära sminkmärkena för tillfället när det kommer till just denna typ av produkter, går givetvis att handla på nätet såväl som i de traditionella butikerna. Det finns dock fördelar, om det är första gången man testar denna typ av smink, med att handla sitt smink under en shoppingtur i Stockholm istället för att göra det hemifrån på nätet. Gör man det i en traditionell butik kan man nämligen få hjälp av erfaren personal när det kommer till att hitta produkter som passar ens egen hudtyp och ens egen färgton. Något som inte är helt lätt att avgöra endast på nätet.