Hotellbrist löses med jättetorn

Stockholm, Sveriges huvudstad. En vacker vattenstad som lockar många turister. En stad som både turister och invånare trivs i, men en stad som saknar plats för alla som vill besöka den. Detta råder man bot på genom att bytta en jättekloss i Kista. 

I en rykande färsk artikel från Dn.se kan vi nu ta del av att ett nytt projekt i Kista är i rullning. Ett projekt som handlar om att bygga ett 156 meter högt hotell som fokuserar mycket på sport och som sägs ska bli ett landmärke som ska ligga nära motorvägen. Detta, även om man i svd.se kan läsa att turister verkar rata Stockholm. Men, ännu kommer det många turister till huvudstaden och Stadshuset som ger öppna armar till detta storslagna projekt menar även att vi i framtiden kommer få se fler sådana hotell då det kommer att krävas.

Aktiva gäster

Vad man fokuserar på är att man vill ha aktiva gäster i sina 220 rum och med ett stort utbud av aktiviteter och bra service kommer man nog att lyckas. Ser man till att det förra året bokades 11,8 miljoner nätter så behövs alla hotell som kan byggas och genom att boka billiga hotell i stockholm online finner man guldkorn som gör att man kan lägga ner lite mer pengar på mat och nöjen som många anser är mycket dyra. Vad Stockholm Stad beräknar är att man till 2020 kommer behöva bygga ytterligare 5000 hotellrum och då ska man ha med i beräkningarna att det nyligen byggts fler hotell. Detta sak man se från den ljusa sidan då många anser att Stockholm är en attraktiv stad och gärna vill komma och turista i – även om folk anser att det är dyrt.

När sporthotellet i Kista kommer vara klart är det ingen som vet ännu men vad man vet är att detta kommer bli ett rejält lyft och att exploateringsnämnden verkar vara belåtna.

Man kan bara hoppas att Ylvis inte finns med i planerna.